Legfrissebb hírek 

Gyászhír - május 15-én elhunyt Szeremley Huba,

a Magyar Bor Akadémia tiszteletbeli tagja

 

Szeremley Huba_gyaszhir

(kép forrása: hang.hu | Tóth Tibor) 

 

 


    

Titkársági változások

 

2021. február 1-jétől a Magyar Bor Akadémia titkársága átköltözik a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának Fehérvári úti irodájába, és a titkársági feladatokat Pesti Eszter látja el. Természetesen az elnökség, illetve a székhelyünk továbbra is változatlan marad, a levelezési címünk azonban februártól az alábbira változott:

 

1119 Budapest, Fehérvári út 84/A. 4. emelet

 

A váltással a titkársági tennivalók egy kézbe kerülnek, az ügyintézés még gördülékenyebb lesz és nem utolsó sorban a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és az Akadémia közötti kapcsolat is szorosabbra fűződik.

 

A vírushelyzet és a korlátozások miatt egyelőre bizonytalan, hogy mikor tudjuk megszervezni „Az Év Bortermelője” gálaebédet, de amennyiben a járványügyi szituáció engedi, és nyugodt szívvel megtehetjük, akkor természetesen ez az esemény sem marad el teljesen.

 


   

 

Az Év Bortermelője Magyarországon 2020– A Győztes

  2020asÉBT_alternativ_logo

2020. december 4-én 12 órakor, online sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2020” cím, a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés nyertesét. Tovább...

   

 


 

Az Év Bortermelője Magyarországon 2020– Íme a jelöltek!

  2020as-jeloltek

2020-ban is sor kerül az Év Bortermelője Magyarországon díj kiosztására, melynek jelölési szakasza lezárult. Több, mint 300 szakmabeli véleményének beérkezése után a Magyar Bor Akadémia összesítette az eredményeket és kihirdette az 5 legtöbb szavazatot kapott termelőt, akiknek valamelyike fogja elnyerni a méltó kitüntetést. Tovább...

 


   

November 5-én elhunyt Dr. Csizmadia László

a Magyar Bor Akadémia alapító tagja

 

  Csizmadia_Laszlo_500_651
(kép forrása: uni-bge.hu)

 

Dr. Csizmadia László a BGF KVIK nyugalmazott főigazgatója a Magyar Bor Akadémia alapító tagja, az idei évben díjazottja a Magyar Vendéglátók Ipartestülete által alapított rangos szakmai elismerésnek, a Gundel Károly-díjnak.

Elhunyt Tagtársunk a BGE KVIK jogelőd intézménye, a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola főigazgatójaként alkotott 1993 és 2002 között. Szívügyének tekintette a kárpát-medencei és a magyar kulturális hagyományokat, ezek hatását az idegenforgalomra, vendéglátásra és a borkultúrára. 

Csizmadia László gyászjelentését itt olvashatja.

 


 

Két év után ismét interjút adott Szepsy István


szepsyk_960_1280

Fotó Forczek Ákos 

 

A Magyar Bor Akadémia 2020-ban Életműdíjat adományozott Szepsy Istvánnak „több, mint fél évszázados borvidéki és saját pincészeti, Tokaj felemelkedéséért végzett munkájáért”. A köztiszteletnek örvendő mádi borász nem tudta átvenni az Országgyűlés Elnöke által átnyújtandó elismerést, és hosszú ideje nem is állt a nyilvánosság elé. Most, néhány hónappal később, a Magyar Bor Akadémia és Budapest Borfesztivál szervezői felkérésének eleget téve megragadtam az alkalmat és megkérdeztem Szepsy Istvánt, hogy folytathatom-e két évtizede megkezdett faggatását. Igent mondott. Telefonon zajlott beszélgetésünkben változásról, krízisről, generációváltásról, a minőség üldözéséről és az eddigi legkülönlegesebb aszúról is szó esett. Tallián Hedvig teljes interjú...

 


  

 

Korábbi hírek

Keressen minket

Tel:+36 70 386 8265 | Email: info@magyarborakademia.hu