Gálaebéd Balla Géza, az „Év Bortermelője Magyarországon 2018-ban” borász tiszteletére

galaebed2_2018_910_607(Gálaebéd 2018-ban)

 

A már hagyománynak számító Év Bortermelője díj idén is ünnepélyes keretek között kerül átadásra. Minden évben pazar gálaebéddel és elegáns programmal tesszük emlékezetessé ezt a napot a vendégeknek és annak a borász kollégának, aki munkájával kiérdemelte a nagy elismerést jelentő címet.

A Gálaebéd 2019. február 10-én, vasárnap 12.00 órakor a Corinthia Hotel Budapest Báltermében és Valletta különtermében (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.) kerül megrendezésre.

Idén, mint a korábbi években, rendezvényünk díszvendége dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke lesz.

A rendezvényre az összes jegy elkelt.
(A belépő ára: 40 640,- Ft / Fő (32 000,- Ft + 27% Áfa).

 

 A rendezvény a szálló Báltermében állófogadással kezdődik, mely során a vendégek apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik a verseny döntőjében szereplő 5 borász remek borait. A díj ünnepélyes átadására is itt, a Bálteremben kerül sor. A Himnusz elhangzása után a Magyar Bor Akadémia elnöke mond köszöntőt, majd laudáció következik, végül az oklevél kerül átadásra. A gálaebéd a Valletta teremben kerül felszolgálásra.


Az gálaebéd négy fogása az Év Bortermelője boraira komponálva, a korábbi évekhez hasonlóan a hazai gasztronómia kiemelkedő személyiségei közreműködésével készül, melynek köszönhetően gazdag és különleges ételsor várja a vendégeket.

A fogások után a desszert a Bálteremben kerül felszolgálásra, ahol a korább Év Bortermelője díj nyertes borászainak borai is bemutatásra kerülnek.

A rendezvény örökös koordináló konyhafőnöke: Ványi László chef (Thermal Hotel Visegrád)

 

Fogadás borkóstolóval és finom falatokkal:

 

Foie gras, mandula, rozs ropogós
Szarvas carpaccio, szarvasgomba ganache, paszternák
Kecskesajt és cékla bon bon, töklekvár, mille feuille
Juhtúrós puliszkás „Oreo”
Tormás füstölt pisztráng mousse, tölcsér, crème fraîche, mogyoróhagyma ecet kaviár

 

Balla Géza
Ménesi Magyarádi Fehér 2018
Ménesi Kadarka Sziklabor 2015
Ménesi Cabernet franc Sziklabor 2015
Borbély Tamás
Badacsonyi Kéknyelű Selection 2016
„Karós” Badacsonyi Olasz rizling Limited Selection 2015
Figula Mihály
Balatonfüred-Csopaki Olasz rizling 2017
Balatonfüred-Csopaki Sóskút Olasz rizling 2016
Jásdi István
Balatonfüred-Csopaki Lőczedombi Olasz rizling 2016
Balatonfüred-Csopaki Ranolder vörös 2015
Balatonfüred-Csopaki Ranolder fehér 2015
Koch Csaba
Hajós-Bajai Cabernet franc 2017
Villányi Csanád Cuvée 2012

 

A borkorcsolyákat Feith Attila, a Corinthia Hotel Budapest Executive Sous Chef-je alkotta.

 

 

A gálaebéd fogásai és borai

 

ELŐÉTEL FOGÁS

 

Mogyorósi Gábor chef és Nyikos Dániel sous chef, Alabárdos Étterem, Budapest

eloetel2_honlap

 Hálóban sült mangalica terrine ponty ceviché-vel és erdélyi örmény huruttal

Balla Géza Ménesi Sauvignon blanc 2018

 

LEVES FOGÁS

 

Jászai Tibor executive chef és Papp Balázs sous chef, Gerlóczi Kávéház & Czakó Kert, Budapest

leves_honlap

Kacsa erőleves kacsatatárral, savanyú káposzta kóccal, paprika trió társaságában

Balla Géza Ménesi Kadarka Selection 2016

 

SZÁRNYAS FOGÁS

 

Kegyes Péter chef és Nagy Péter sous chef, La Fiesta Party Service, Budapest

szarnyas_honlap

Valóságos Kakas Karnevál a Fekete leányka örömére, erdélyi zakuszka tercett kísérettel

Balla Géza Ménesi Feketeleányka Sziklabor 2015

 

VAD FOGÁS

 

Kerekes Sándor chef - tulajdonos, Gléda Vendéglő, Budapest

vad_honlap

Vajastésztába göngyölt zsenge őzcsülök vargányás puliszkapüré gyűrűben, illő cumberland mártással

Balla Géza Ménesi Feketeleányka & Cabernet franc Sziklabor Cuvée 2015

 

 

Az ebéd ételsorából a desszertek és sajtok a Bálteremben kerülnek felszolgálásra, ahol újból lehetőség nyílik némi kellemes, kötetlen beszélgetésre, valamint a korábbi Év Bortermelője díjat kiérdemelt kollégák nagyszerű borainak ízlelgetésére.

 

Az ebédet követően a desszertek kíséretében a Szega Foods által összeállított magyar és külföldi válogatott ínyenc sajt- és sonkafalatokat, valamint kávékülönlegességeket kóstolhatnak a vendégek. 


A desszertek a Corinthia Hotel Executive Sous Chef-je, Feith Attila irányításával készülnek.

 

Korábbi Év Bortermelőinek kóstolható borai:

 

Árvay János Tokaji Furmint 2014
Áts Károly
Szt. Tamás Furmint 2017
Áts Károly
Édes Szamorodni 2016
Bock József Bock Cuvée 2012
Dr. Lőrincz György
Örökké Egri cuvée Grand superior 2017
Dr. Lőrincz György
Áldás Egri Bikavér 2017
Dr. Lőrincz György
Hangács dűlő Egri Bikavér Grand superior 2016
Dúzsi Pince
Dúzsi Szekszárdi Cabernet Sauvignon - Syrah Cuvée 2015
Dúzsi Pince
Dúzsi Szekszárdi Görögszó Cuvée 2013
Frittmann János
Frittmann Sauvignon Blanc 2018
Frittmann János
Frittmann Gernerosa 2018
Gál Szőlőbirtok és Pincészet
Gál Balaton-melléki Chardonnay 2017
Gál Szőlőbirtok és Pincészet
Gál Kékfrankos rozé 2018
Gál Szőlőbirtok és Pincészet
Gál Késői szüretelésű Rajnai rizling 2017
Garamvári Vencel
GARAMVARI Prestige Brut 2014
Garamvári Vencel
GARAMVARI Brut Natur 2014
Gere Attila
Villányi Franc Ördögárok 2016
Kamocsay Ákos Kamocsay Premium Olaszrizling 2017
Kamocsay Ákos
Kamocsay Premium Chardonnay 2017
Kamocsay Ákos
Kamocsay IHLET Cuveé 2017
Konyári Pince Ikon Rajnai Rizling 2018
Konyári Pince
Konyári Piritye 2015
Konyári Pince
Ikon Tulipán 2012
Légli Ottó
Légli Riesling 2017
Légli Ottó
Légli János-hegy Sauvignon Blanc 2017
Mészáros Pál
Ohmerops Cuvée 2016
Mészáros Pál
Bodzási Kékfrankos 2016
Maya Ernő
Nyakas Irsai Olivér 2018
Maya Ernő 
Budai Sauvignon blanc 2018
Maya Ernő 
Menádok Budai Chardonnay 2017
Polgár Pince
Redy 2017
Polgár Pince
Elixír Cuvée 2012
Szőke Mátyás
Pas-Komi Chardonnay 2017
Szőke Mátyás
Cabernet Franc 2014
Szöllősi Pince
Misi Cuvee
Szöllősi Pince
Rosé Kékfrankos
Takler Pince
Bikavér 2016
Takler Pince
Szenta-hegyi Kékfrankos 2016
Takler Pince
Szenta-hegyi Cabernet franc 2016
Thummerer Vilmos
Thummerer Egri Bikavér Superior 2013
Tiffán Pince
Grande Selection 2015
Vesztergombi Pince
Csaba Cuvée 2016
Vesztergombi Pince
Kékfrankos Válogatás 2016
Vesztergombi Pince
Kadarka 2016
Vida Péter
Bikavér 2016
Vida Péter
Hidaspetre Kékfrankos 2015
Vida Péter Bonsai Öregtőkés Kadarka 2016

 

 

Együttműködő partnerek:

 

5

 

 

 

 

Keressen minket

Tel:+36 70 386 8265 | Email: info@magyarborakademia.hu