Gálaebéd az Év Bortermelője tiszteletére - 2010. február 7.

„Év Bortermelője 2009”  -  Díjátadó Gálaebéd
 
 
 
 
A már hagyománynak számító Év Bortermelője díj idén is ünnepélyes keretek között kerül odaítélésre. Minden évben pazar ebéddel és elegáns programmal tesszük emlékezetessé ezt a napot a vendégeknek és annak a borász kollégának, aki munkájával kiérdemelte ezt a nagy elismerést jelentő címet.

2009. Év Bortermelője, Dr. Lőrincz György borász tiszteletére rendezett Gálaebéd elkészítésében a hazai gasztronómia kiemelkedő személyiségei vállalták a közreműködést, melynek köszönhetően gazdag ételkínálat várja a vendégeket. A jó hangulatról, az igényes szórakoztatásról Herczku Ágnes és a Nikola Parov Quartet, valamint a Vivát Bacchus énekegyüttes gondoskodik.

                 
Fotók: Szigetváry Zsolt
 
A rendezvény a szálló Báltermében állófogadással kezdődik, mely során vendégeink apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik az év kiemelkedő teljesítményt nyújtó termelőinek, az öt jelöltnek remek borait. Az ebéd ültetett formában bonyolított részében a négy fogás az Év Bortermelője boraira komponálva nemzetközi hírű gasztronómiai szakemberek, vendég séfek közreműködésével készül. Az ebéd ételsorából a desszertek és sajtok a bálteremben kerülnek felszolgálásra, ahol újból lehetőség nyílik némi kellemes, kötetlen beszélgetésre és az elmúlt években, az Év Bortermelője címet kiérdemelt kollégák nagyszerű borainak ízlelgetésére.
 

A Gálaebéd során felszolgált ételek és a mellé kínált italok

Fogadó ital:

Dr. Lőrincz György- St. Andrea Örökké Egri fehér 2008

Fogadás borkóstolóval és finom falatokkal /canapék/
A rendezvény a szálló Báltermében állófogadással kezdődik, mely során vendégeink apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik az év kiemelkedő teljesítményt nyújtó termelőinek, az öt jelöltnek remek borait.

Gálné Dignisz Éva:         Szigetszentmártoni Kékfrankos Rosé 2009.
                                            Szigetszentmártoni Ezerjó 2009.
Légli Ottó:                         Légli Banyászó Olasz rizling 2008.
                                            Landord 2007.
Dr. Lőrincz György:       St. Andrea - Napbor Egri fehér 2008.
                                           St. Andrea - Áldás Egri Bikavér 2007.
Szöllősi Mihály:             Neszmélyi Chardonnay 2009.
                                          Neszmélyi Sauvignon blanc  2009.
Vida Péter:                      LaVida Szekszárdi Cabernet farnc 2006.
                                          La Vida Szekszárdi Kékfrankos 2006.

 Gálaebéd a Valetta teremben

Az ebéd ültetett formában bonyolított részében a négy fogás az Év Bortermelője boraira komponálva nemzetközi hírű gasztronómiai szakemberek, vendég séfek közreműködésével készül.

Leves fogás

Vagány kacsaleves hidegen, kacsamájas meleg lepénnyel - VÁNYI LÁSZLÓ / Thermál Hotel Visegrád
Dr.Lőrincz György / St. Andrea – Boldogságos Egerszóláti fehér 2008.

Hűvös hal fogás

Szilvásváradi, füstölt és marinírozott pisztráng filé, édeskömény royallal, mandula habbal és citrusos zeller salátával - UPRECHT LÁSZLÓ / Lovas Étterem, Szilvásvárad
Dr.Lőrincz György / St. Andrea – Örökké  Egri fehér 2007.

Első  főfogás

Bárány csülök búzakásával és menta olajjal - JAHNI LÁSZLÓ konyhafőnök – Kistücsök Étterem, Borpince és vinotéka, Balatonszemes
Dr.Lőrincz György / Hangács Egri Bikavér 2007.

Második főfogás

Rózsaszín szarvas gerinc vargányával, szedres zellerbe rejtett ököruszály, vörösborban párolt kakas zúza, meggyes káposztával töltött gombóccal és szarvasgombás csontvelővel töltött buktával - BUDAY PÉTER séf
Dr.Lőrincz György / Merengő Egri Bikavér superior 2006.

További kötetlen társalgás, élvezetes borok, édességek, sajtok és természetesen kávé a Bálteremben

Az ebéd ételsorából a desszertek és sajtok a bálteremben kerülnek felszolgálásra, ahol újból lehetőség nyílik némi kellemes, kötetlen beszélgetésre és az elmúlt években, az Év Bortermelője címet kiérdemelt kollégák nagyszerű borainak ízlelgetésére.
 
Desszertbüfé:

Magyar és nemzetközi desszert különlegességek a Corinthia Grand Hotel Royal válogatásából

Sajt bemutató:

Szega Camembert Sajt- és Sonkakereskedés (Budagyöngye) sajt válogatása

Kóstoló a korábbi évek Év bortermelőivel:


Tiffán Ede, Villányi borvidék
Vesztergombi Ferenc, Szekszárdi borvidék
Gere Attila, Villányi borvidék
Thummerer Vilmos, Egri borvidék
Polgár Zoltán, Villányi borvidék
Bock József, Villányi borvidék
Gál Tibor, Egri borvidék
Kamocsay Ákos, Ászár-Neszmélyi borvidék
Figula Mihály, Balatonfüred-Csopaki borvidék
Szepsy István, Tokaji borvidék
Malya Ernő, Etyek-Budai borvidék
Árvay János, Tokaji borvidék
Takler Ferenc, Szekszárdi borvidék
Vincze Béla, Egri borvidék
Garamvári Vencel, Balatonboglári borvidék
Frittmann János, Kunsági borvidék
Konyári János, Balatonboglári borvidék

 A kávéért epekedőket várja az olasz Lazzarin Café pultja, ahol két féle kávéból válogathatunk.
 
Az ebéd és a borkóstolás nélkülözhetetlen kelléke a semleges, de mégis jó ízű ásványvíz, melyet a Farnetani Hungaria Kft biztosít.


Jöjjön el és gratuláljon Ön is elsők között Dr. Lőrincz Györgynek!

Információk:

Időpont: 2010. február 7. déli 12 óra
Helyszín: Corinthia Grand Hotel Royal, Nagy Bálterem (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.      GPS:  N 47.502258    E 19.067074)
Részvételi díj: 30.000.- Ft / Fő  (mely tartalmazza a 25 % Áfa összegét)
Jegyvásárlás: kizárólag elővételben, jegyrendelés írásos formában (e-mail, fax, levél) Megrendelőlap letölthető innen!
Fizetés módja: készpénzben a Magyar Bor Akadémia irodájában, vagy átutalással az Akadémia bankszámlájára. Bankszámla szám: 11991102-02135397  / ERSTE Bank /
Jegyrendelés határideje: 2010. február 3..
Fizetési határidő: 2010. február 3.
Jegyek átvétele: helyszínen a rendezvény kezdete előtt fél órával, január 22-től az Akadémia irodájában vagy postán keresztül

A jegyrendelésről írásos visszaigazolást küldünk.

Szervező: Magyar Bor Akadémia  
                 1124 Budapest, Somorjai u. 21.
                 Tel:  06 1 203 8507 
                 Fax: 06 1 319 0970
                 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.