„Év Bortermelõje 2011” -  Díjátadó Gálaebéd

A 2011. Év Bortermelõje díj nyertese: Vida Péter

 
Élménybeszámolók a Gálaebédrõl:
Food & Wine,    Vinoport,   HVG OnlineBorgõz Borblog ,    Turizmusonline,   Magyar Borkulturáért,   Euroastra
 
A már hagyománynak számító Év Bortermelõje díj idén is ünnepélyes keretek között kerül átadásra. Minden évben pazar gálaebéddel és elegáns programmal tesszük emlékezetessé ezt a napot a vendégeknek és annak a borász kollégának, aki munkájával kiérdemelte ezt a nagy elismerést jelentõ címet. Ez alkalomból a Magyar Bor Akadémia szívesen látja Önt, kedves hozzátartozóját és barátait a magyar borkultúra és gasztronómia jeles ünnepnapján.

A rendezvény állófogadással kezdõdik, mely során vendégeink az év során  kiemelkedõ teljesítményt nyújtó termelõknek, az öt jelöltnek -Áts Károly, Dúzsi Tamás, Gálné Dignisz Éva, Heimann Zoltán, Vida Péter-  a remek borait és a mellé Bolyki Péter sous-chef által komponált  apró koktél-falatkákat fogyaszthatják.

A Bálteremben kerül sor a Díj ünnepélyes átadására 12.30-13.10 h között. Az ebéd  négy fogása az Év Bortermelõje boraira komponálva nemzetközi hírû gasztronómiai szakemberek, vendég séfek közremûködésével készül:

Szekszárdi Öreg Tõkék Kadarkája 2008
Dunai halkocsonya saláta
Bernát Dániel András chef az U26 Étterembõl
****
Szekszárdi Pinot noir 2007
 Vadnyúl erõleves
Ványi László chef, a Thermal Hotel Visegrádból
****
Hidaspetre Kékfrankos 2007
Kacsa “székelykáposztával”
Takács Lajos chef, az Olimpia Étterem tulajdonosa
****
La Vida Merlot 2007
Szarvas lábszár illatos erdei gombákkal
Buday Péter, a Larus Étterem chefje

Ezt követõen Bolyki Péter sous-chef által megálmodott desszertek, valamint a Szega Camemebert sajt és sonka különlegességei a bálteremben kerülnek felszolgálásra, melyekhez a korábbi Év Bortermelõinek nagyszerû borait kóstolhatják. (Tiffán Ede, Vesztergombi Ferenc, Gere Attila, Thummerer Vilmos, Polgár Zoltán, Bock József, Gál Tibor, Kamocsay Ákos, Figula Mihály, Szepsy István, Malya Ernõ, Árvay János, Takler Ferenc, Vincze Béla, Garamvári Vencel, Frittmann János, Konyári János, Dr. Lõrincz György, Légli Ottó)
A Kávéért epekedõket az olasz Lazzarin Café pultja várja.