Év Bortermelője 

Gálaebéd Koch Csaba, az „Év Bortermelője Magyarországon” borász tiszteletére

galaebed_2019_1_kep_1910_537


A már hagyománynak számító Év Bortermelője díj idén is ünnepélyes keretek között kerül átadásra. Minden évben pazar gálaebéddel és elegáns programmal tesszük emlékezetessé ezt a napot a vendégeknek és annak a borász kollégának, aki munkájával kiérdemelte a nagy elismerést jelentő címet.


Idén a Gálaebéd 2020. február 9-én, vasárnap 11.30 órakor (regisztráció 11.00 órától), ÚJ HELYSZÍNEN, az InterContinental Budapest Báltermében (1052 Budapest Apáczai Csere J. u. 12-14.) kerül megrendezésre.

Jegyek korlátozott számban ITT VÁSÁROLHATÓAK (jelentkezési határidő: február 5.)

(A belépő ára: 44 450,- Ft / Fő (35 000,- Ft + 27% Áfa)

vonal_400_49 

A Gálaebéd részletes programja:

 

A rendezvény állófogadással kezdődik (11.45 órától). Ennek során vendégeink, egy órás időtartamban, apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik a verseny döntőjében szereplő 6 borász remek borait. 
Érkezéskor: Koch Csaba Chardonnay Brut Pezsgő 2017 és Néró Rosé 2019

 

I. felvonás

Fogadás borkóstolóval és finom falatokkal a Panoráma termekben

 

Borkorcsolyák (amuse bouche):

 

Karfiol panna cotta, pörköltmogyoró, bacon, petrezselyem

Póréhagymás tojáskocsonya, sonkahabbal

Fácáneszencia Unicum füveivel illatosítva

Frissítő rozmaringos cékla-narancs bonbon

Lazac rillettes


A borkorcsolyákat  Gullner Gergő  InterContinental Budapest Executive Chef-je alkotta.


Borok:

 

Koch Csaba

FRISCH Rosé Cuvée 2019

FRISCH Cserszegi Fűszeres 2019

Hajós-Bajai Cabernet Franc 2018

Villányi Cabernet Sauvignon Prémium 2012

 

Borbély Tamás

Bács hegy Badacsonyi Olasz rizling válogatás 2016

Badacsonyi Furmint Virgin Vintage 2018

 

Figula Mihály

Balatonfüred-Csopaki Sóskút Olasz rizling 2018

Balatonfüred-Csopaki Öreghegy Cabernet sauvignon 2017

 

Günzer Tamás 

Villányi Pinot noir 2018

Villányi Mátyás Cuvée 2017

 

Liptai Zsolt

Pannonhalmi Hemina 2018

Pannonhalmi Infusio 2017

 

Nyúlné dr. Pühra Beáta

Don Olivér 2019

Menádok Budai Chardonnay 2017

 vonal_400_49

 Ezt követően, az ültetett formában bonyolított ebéd négy fogása következik, amely az „Év Bortermelője” boraira komponálva, a korábbi évekhez hasonlóan a hazai gasztronómia kiemelkedő személyiségei közreműködésével készül. A fogások között tartalmas kulturális programokkal szórakoztatjuk a közönséget, illetve itt kerül majd átadásra maga a díj is.

galaebed_2019_4_kep_910_580

 

II.felvonás

Ebéd a Bálteremben

 

Előétel

Malac terrine libamájkapszulába rejtett egzotikus gyümölcshabbal - Hajós-Bajai Késői Szüretelésű Chardonnay 2016

Zoboki Zoltán, Disciple Auguste Escoffier

 

Hal fogás

Mesteri Harcsapaprikás Bajáról - FRISCH Kadarka 2018

Novics György Magyar Örökös Halfőzőbajnok, Csémy László és Veszeli István a Bajai Halászléfőző Lovagrend tagjai

 

Hús fogás

Hónapos érlelt angus marhaszegy szarvasgombás szaftjával, fekete lencsén csicsókapürével - Hajós-Bajai Cabernet sauvignon Barrique 2018

Oláh Zoltán, Castellum Hotel Hollókő

 

Vad fogás

Borókás szarvasgerinc töltött cékla és vargányás gratin társaságában - Villányi Franc 2017

Száger Gyula, Pest-Buda Étterem

Kenyér: Vadkovásszal, hosszú kelesztési idővel készült francia parasztkenyér, rozsos és sokmagvas kenyér

Bocskorás Bea - Szívügyem Kispékség


A kiváló séfek munkáját és az ételsor harmóniáját összehangolni segített Ványi László gasztronómiai szaktanácsadó, a rendezvény rendszeres koordináló konyhafőnöke.

vonal_400_49

Az ebéd ételsorából a desszertek és sajtok ismét állófogadás keretében kerül felszolgálásra, ahol újból lehetőség nyílik némi kellemes, kötetlen beszélgetésre, valamint a korábbi Év Bortermelője címet elnyert kollégák nagyszerű borainak ízlelgetésére.

galaebed_2019_2_kep_910_537

 

III. felvonás

Ízletes borok, édességek, sajtok és kávé a bálterem előterében

 

Desszertek

Cserszegi zöldalma kehely

Csipkebogyós sajttorta

Étcsokoládé krémes brownie

Kecskesajt-málna tart

Passió mini pite

Gullner Gergő Executive Chef és Vágó Nikoletta Cukrász Chef, InterContinental Budapest

 

Sajtkóstoló

A SZEGA Market sajt- és sonkaszaküzlet bemutató kóstolója, Budagyöngye Bevásárlóközpont

 

Korábbi Év Bortermelőinek kóstolható borai:
 

Áts Károly - Tokaji Édes Szamorodni 2017
Áts Károly - Tokaji Szt Tamás Furmint 2018
Balla Géza - Ménesi Feketeleányka Sziklabor 2017
Balla Géza - Ménesi Cabernet Franc Sziklabor 2016
Bock József - Bock Magnifico 2011
Bock József - Bock Villányi Franc Ördög Árok Selection 2014
Dr. Lőrincz György - St. Andrea Napbor Egri Cuvée 2019
Dr. Lőrincz György - St. Andrea Áldás Egri Bikavér 2018
Frittmann János - Kunsági Rajnai Rizling 2018
Frittmann János - Kunsági Rosé Cuvée 2019
Gálné Dignisz Éva - Balaton-melléki Chardonnay 2017
Gálné Dignisz Éva - Pinot noir rosé 2019
Garamvári Vencel - Furmint Brut
Garamvári Vencel - Blanc Fleur Extra dry
Gere Attila - Villányi Cabernet Sauvignon Barrique 2015
Gere Attila - Villányi Pinot Noir 2012
Kamocsay Ákos - Neszmélyi IHLET Cuveé 2017
Kamocsay Ákos - Neszmélyi Prémium Olaszrizling 2017
Konyári Pincészet - IKON Cabernet Franc 2016
Konyári Pincészet - Rajnai rizling 2019
Légli Ottó - Olaszrizling 2018
Légli Ottó - Banyászó 2018
Légli Ottó - Gesztenyés 2017
Malya Ernő - Budai Sauvignon blanc 2019
Malya Ernő - Nyakas Irsai Olivér 2019
Mészáros Pál - Szekszárdi Ohmerops Cuvée 2017
Mészáros Pál - Szekszárdi Grandiózus Cabernet Sauvignon 2017
Polgár Zoltán - Villányi Elixír Cuvée Barrique 2012
Polgár Zoltán - Villányi Rosé 2019
Szöllősi Pincészet - Neszmélyi Rajnai Rizling 2016
Szöllősi Pincészet - Neszmélyi Chardonnay 2017
Szöllősi Pincészet - Neszmélyi Rosé 2019
Szőke Mátyás - Páskomi Chardonnay (barrique) 2017
Szőke Mátyás - Mátrai Cabernet Franc 2017
Takler Ferenc - Szenta-hegyi Kékfrankos 2017
Takler Ferenc - Szenta-hegyi Cabernet franc 2017
Thummerer Vilmos - Egri Vili Papa cuvée 2009
Tiffán Ede - Villányi RedY 2018
Tiffán Ede - Villányi Grande Selection 2015
Vesztergombi Ferenc - Szekszárdi Kadarka 2017
Vesztergombi Ferenc - Szekszárdi Csaba Cuvée 2016

vonal_400_49
A korábbi évekhez hasonlóan, a rendezvény díszvendége lesz dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke!

A program gördülékeny menetét irányítja, a fellépőket bemutatja, a házigazda és műsorvezető tisztét betölti: Szőcs Artúr színművész, rendező, tanár.

Az ünnepeltet rövid műsorszámmal köszönti Miklósa Erika Kossuth-díjas opera énekesnő és Szekeres Adrien énekesnő.

 


Jegyek korlátozott számban ITT VÁSÁROLHATÓAK (jelentkezési határidő: február 5.)

(A belépő ára: 44 450,- Ft / Fő (35 000,- Ft + 27% Áfa)

 vonal_400_49

Támogatóink:

MNVH_logo_black_H

galaebed_tamogatok_910_1139

 

 

 

Keressen minket

Tel:+361 203 8507 | Email: magyarborakademia@gmail.com