„Az Év Pincészete Magyarországon 2019-ben” díj nyertese

ev_pinceszete_2019

Günzer Tamás Pincészet, Villányi borvidék

 

Günzer Tamás Pincészete akkor és most

 

Bár sokan ismerik Günzer Tamást, kevesen tudják róla, hogy első ültetvényét, ami csupán 0,3 hektár volt egy picike pincével, édesapjától kapta diplomaosztójára az alábbi gondolattal: „Fiam, tied a munka, tied a bevétel!”. Tamás és családja alapvető fontosságúnak tartja a megbecsült kemény munkát, a kitartást, precizitást, az egymás és kollégáik iránt tanúsított tiszteletet, valamint vendégeik véleményét.

 

Mára a pincészet 66 hektáron gazdálkodik, kizárólag classic és prémium száraz borokat készít széles palettán, ami több mint 20 borfajtát és borcsaládot jelent. Éves szinten 500.000 palack bort értékesítenek, melynek 15-20%-a exportálásra kerül. Sikertermékeik a rosé, valamint a Mont Blanc cuvée, ami Olasz rizling, Chardonnay és Muscat Ottonel szőlőfajtákból áll.

 

Günzer Tamás Pincészete számos díjat nyert már a világ legrangosabb borversenyein. Céljuk a hagyományos ízvilág megőrzése mellett a lendületes, fiatalos fajtaborok, házasítások elkészítése. A borfesztiválokon való aktív megjelenéseken kívül a Pincészet nagy szerepet játszik a helyi kulturális, gasztronómiai életben is, mint a Rosé maraton, Vörösbor fesztivál, Borzsongás, Franc and Franc rendezvények. Két saját eseményük van, az Ördögárok kalandtúra és a Halnapok.   

 

Aki még személyesen nem járt Günzer Tamáséknál, bármikor megteheti, hiszen a pincészet egész évben sok szeretettel várja a borkedvelőket, kikapcsolódni vágyókat. www.borpinceszet.hu

 

A hivatalos díjátadóra október 9-én került sor Villányban, a győztes pincészetben. Képek a díjátadóról

Keressen minket

Tel:+36 70 386 8265 | Email: info@magyarborakademia.hu