evszamnelkul

 

 

 Év Bortermelője választás 2014

Ismertető

 

 Az előző évek hagyományát folytatva, a Magyar Bor Akadémia idén is kezdeményezi az „ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON 2014. évben” cím odaítélését.A cím nevében is kifejezi, hogy ez az elismerés nem csupán egy bor minőségéről szól, hanem minden tevékenységnek, ami egy megbízhatóan kiemelkedő minőséget termelő pincészet szakmai irányítását és termékeinek piaci sikereit jelenti.
Az a bortermelő vagy borász lehet jelölt, akinek a személyes és szakmai munkája egyértelműen azonosítható a jelölést megalapozó borokkal oly módon, hogy neve fel van tüntetve a palackon, vagy a bort kísérő leíráson, avagy borászati tevékenysége a meghatározott termékekkel, pincészettel szorosan és ismert módon összekovácsolódik.
Az éves kihirdetést kétkörös szavazás előzi meg. Az első fordulóban az Akadémia összegyűjti a saját tagjai, az ágazat elismert, tekintélyes személyiségei, országos jelentőségű szakmai szervezetei, a vendéglátás és gasztronómia valamint a szaksajtó részérő az Év bortermelője személyére érkező ajánlásokat, illetve az elmúlt évek Év Bortermelői közös jelöltjét. Így egy jelöltet „Az Év Bortermelője Magyarországon” címet korábban elnyert bortermelők, négy további személyt pedig az MBA által felkért szakmai kör jelöl. A jelölést követően a Magyar Bor Akadémia honlapján közzéteszi a jelölésben résztvevők névsorát.

A második körben az Akadémia összesíti a jelöléseket, majd az öt legtöbb ajánlással rendelkező bortermelő listáját az akadémikusok körében szavazásra bocsátja. A szavazatok alapján alakul ki a végleges eredmény, azaz hogy ki jogosult "Az Év Bortermelője Magyarországon" cím viselésére.A címet a nyertes bortermelő időbeli korlát nélkül jogosult viselni, azonban a megválasztást követő egy év elteltével csak a választás évének feltüntetésével együtt használhatja (pl. 2010-ben az Év Bortermelője)

Az Év Bortermelője Magyarországon cím szabályzata.

Keressen minket

Tel:+36 70 386 8265 | Email: info@magyarborakademia.hu