„Év Bortermelője 2011” - Díjátadó Gálaebéd

vida_agyoztes

 
Élménybeszámolók a Gálaebédről:
Food & Wine,    Vinoport,   HVG Online,  Borgőz Borblog ,    Turizmusonline,   Magyar Borkulturáért,   Euroastra

 

A már hagyománynak számító Év Bortermelője díj idén is ünnepélyes keretek között kerül átadásra. Minden évben pazar gálaebéddel és elegáns programmal tesszük emlékezetessé ezt a napot a vendégeknek és annak a borász kollégának, aki munkájával kiérdemelte ezt a nagy elismerést jelentő címet. Ez alkalomból a Magyar Bor Akadémia szívesen látja Önt, kedves hozzátartozóját és barátait a magyar borkultúra és gasztronómia jeles ünnepnapján.

A rendezvény állófogadással kezdődik, mely során vendégeink az év során  kiemelkedő teljesítményt nyújtó termelőknek, az öt jelöltnek -Áts Károly, Dúzsi Tamás, Gálné Dignisz Éva, Heimann Zoltán, Vida Péter-  a remek borait és a mellé Bolyki Péter sous-chef által komponált  apró koktél-falatkákat fogyaszthatják.

A Bálteremben kerül sor a Díj ünnepélyes átadására 12.30-13.10 h között. Az ebéd  négy fogása az Év Bortermelője boraira komponálva nemzetközi hírű gasztronómiai szakemberek, vendég séfek közreműködésével készül:

 

Szekszárdi Öreg Tőkék Kadarkája 2008
Dunai halkocsonya saláta
Bernát Dániel András chef az U26 Étteremből
****
Szekszárdi Pinot noir 2007
 Vadnyúl erőleves
Ványi László chef, a Thermal Hotel Visegrádból
****
Hidaspetre Kékfrankos 2007
Kacsa “székelykáposztával”
Takács Lajos chef, az Olimpia Étterem tulajdonosa
****
La Vida Merlot 2007
Szarvas lábszár illatos erdei gombákkal
Buday Péter, a Larus Étterem chefje

 

Ezt követően Bolyki Péter sous-chef által megálmodott desszertek, valamint a Szega Camemebert sajt és sonka különlegességei a bálteremben kerülnek felszolgálásra, melyekhez a korábbi Év Bortermelőinek nagyszerű borait kóstolhatják. (Tiffán Ede, Vesztergombi Ferenc, Gere Attila, Thummerer Vilmos, Polgár Zoltán, Bock József, Gál Tibor, Kamocsay Ákos, Figula Mihály, Szepsy István, Malya Ernő, Árvay János, Takler Ferenc, Vincze Béla, Garamvári Vencel, Frittmann János, Konyári János, Dr. Lőrincz György, Légli Ottó)
A Kávéért epekedőket az olasz Lazzarin Café pultja várja.

Keressen minket

Tel:+36 70 386 8265 | Email: info@magyarborakademia.hu