Felkérőlevél

Tisztelt Hölgyem/ Uram!

Az előző évek hagyományát folytatva, a Magyar Bor Akadémia ebben az évben is kezdeményezi az
„ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON 2012. évben”
megválasztását.

 

Tisztelettel felkérjük, hogy szakmai tapasztalatait hasznosítva vegyen részt a szavazásban. Az „ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON 2012. évben” cím nevében is kifejezi, hogy ez az elismerés nem csupán egy bor minőségéről szól, hanem mindama tevékenységnek, ami egy megbízhatóan kiemelkedő minőséget termelő pincészet szakmai irányítását és termékeinek piaci sikereit jelenti. Az elismerés odaítélésének rendje szerint a Magyar Bor Akadémia a jelöltek 5 személyt tartalmazó listáját a beküldött jelölések alapján összeállítja, majd a jelöltek közül a Magyar Bor Akadémia tagjai szavazatukkal döntik el, ki lesz a cím nyertese, az Akadémia erre vonatkozó szabályzatának rendje szerint.

Jelen levelünkkel arra kérjük, hogy a jelöltek listájára az Ön – illetve az Ön által képviselt szervezet – alkalmasnak ítélt személyt javasoljon. Az a bortermelő vagy borász lehet jelölt, akinek a személyes és szakmai munkája egyértelműen azonosítható a jelölést megalapozó borokkal oly módon, hogy neve fel van tüntetve a palackon, vagy a bort kísérő leíráson, avagy borászati tevékenysége a meghatározott termékekkel, pincészettel szorosan és ismert módon összekovácsolódik.

Az a személy, aki az „ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON 2012. évben címet elnyeri, öt éven belül nem jelölhető. Emlékeztetőül közöljük, hogy a címet az elmúlt 5 évben, sorrendben a következő személyek nyerték el.

2007 – Frittmann János, 

2008 – Konyári János,  

2009 – Dr.Lőrincz György,  

2010 – Légli Ottó,  

2011 – Vida Péter

Kérjük, hogy az „ÉV BORTERMELŐJE  MAGYARORSZÁGON 2012. évben” cím odaítélésére javaslatát, az alkalmasnak ítélt személy nevét ERRE A LINKRE KATTINTVA November 5-ig bezárólag  adja meg.

Tájékoztatjuk, hogy csak a jelölésre felkérést kapott személyektől érkezett, pontosan kitöltött jelölő lapokat értékeljük. A jelölés joga tovább nem adható, át nem ruházható!

P.S.:  Az „ ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON ” cím hatályos szabályzata a Magyar Bor Akadémia irodájában, illetve honlapján (www.magyarborakademia.hu)  tekinthető meg.
Cím: 1124. Budapest, Somorjai u. 21. ; telefon: 06 1 203 8507 ,   fax:  06 1 319 0970


Budapest, 2012. október 15.     Magyar Bor Akadémia elnöksége

Keressen minket

Tel:+36 70 386 8265 | Email: info@magyarborakademia.hu