Év Bortermelője 2023 

A jelöltek

 

Ide kattintva megtekintheti a jelöltekkel készült videót!

 

Az év vége mindig izgalmakkal teli a borász szakma számára, nem csak az új borok fejlődését illetően, hanem mert ekkor dől el, ki nyeri az Év Bortermelője címet. A több mint 30 éves múltra visszatekintő elismerés a magyar bortermelők által elérhető legrangosabb hazai kitüntetés. A díj odaítélése idén is a jelölési szakasszal vette kezdetét, mely során a Magyar Bor Akadémia több mint 800, a szőlész-borász és a vendéglátó ágazatok elitjét képviselő szakembert szólított meg, hogy nevezzék meg az általuk a címre legméltóbbnak tartott három bortermelőt.
A felkérésnek végül közel 300 jelölő, köztük számos borász, borszakértő, borszakíró, kereskedő, oktató, étteremvezető, sommelier és chef, vagy az ágazathoz más módon kötődő szakember tett eleget.

Az Év Bortermelője díj öt jelöltje közül négy az így kapott szavazatok összesítésével érdemelte ki helyét a legjobbak legjobbjai között, míg egy jelöltet - a hagyományoknak megfelelően - a díj korábbi győztesei közösen neveztek meg.

A sokszor csak néhány jelölésen múló nemes versengés alapján végül idén ez az öt kiváló borász (abc sorrendben) várhatja majd a végső szavazást az "Év Bortermelője" cím sorsáról 2023-ban:

 

Günzer Tamás (Villányi borvidék)
Lamport József (Egri borvidék)
Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék)
ifj. Szepsy István (Tokaji borvidék)
Vesztergombi Csaba (Szekszárdi borvidék)

 

 Borest jelöltek név nélkül

 

Hagyományainkhoz híven, idén is bemutatkoznak a jelöltek: november 25-én, a Borest a Bor Akadémián rendezvényen, melynek helyszíne a Pesti Vigadó.

 

A verseny szabályzata alapján az öt jelölt közül a Magyar Bor Akadémia tagjai választják ki a 2023-as Év Bortermelője Magyarországon díj nyertesét, egyéni, titkos szavazással. A győztest 2023. december 6-án, sajtótájékoztató keretében hirdeti ki az Akadémia.

Keressen minket

Tel:+36 70 386 8265 | Email: info@magyarborakademia.hu