Év Bortermelője választás 2013

Ismertető

 

Az előző évek hagyományát folytatva, a Magyar Bor Akadémia ebben az évben is kezdeményezite az „ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON 2013. évben” cím odaítélését. A díj odaítélésének folyamata a jelöléssel kezdődik, melyre felkérést chefek, sommelier-k, a borszakma képviselői, hegybírók, termelők, oktatók, kutatók, a VinCE, Borigo magazin és a Borászati Füzetek előfizetői, valamint a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. hírlevelének olvasói, összesen közel húszezer személy kap.  

Az „ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON 2013. évben” cím nevében is kifejezi, hogy ez az elismerés nem csupán egy bor minőségéről szól, hanem mindama tevékenységnek, ami egy megbízhatóan kiemelkedő minőséget termelő pincészet szakmai irányítását és termékeinek piaci sikereit jelenti. Az elismerés odaítélésének rendje szerint a Magyar Bor Akadémia a jelöltek 5 személyt tartalmazó listáját a beküldött jelölések alapján összeállítja, majd a jelöltek közül a Magyar Bor Akadémia tagjai szavazatukkal döntik el, ki lesz a cím nyertese, az Akadémia erre vonatkozó szabályzatának rendje szerint.

A jelölésre felkért személyek 2013. november 4-én éjfélig, tehetik meg javaslataikat.

Az a bortermelő vagy borász lehet jelölt, akinek a személyes és szakmai munkája egyértelműen azonosítható a jelölést megalapozó borokkal oly módon, hogy neve fel van tüntetve a palackon, vagy a bort kísérő leíráson, avagy borászati tevékenysége a meghatározott termékekkel, pincészettel szorosan és ismert módon összekovácsolódik.

A tavalyi év jelöltjei abc sorrendben a következők voltak: Áts Károly, Borbély Tamás, Dúzsi Tamás, Gálné Dignisz Éva és Heimann Zoltán akik közül Áts Károly nyerte el végül a megtisztelő címet. Az eddigi Év Bortermelője díj nyerteseinek illetve az előző 5 év jelöltjeinek névsorát itt találja meg ».

Az a személy, aki az „ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON 2013. évben címet elnyeri, öt éven belül nem jelölhető. Emlékeztetőül közöljük, hogy a címet az elmúlt 5 évben, sorrendben a következő személyek nyerték el:

2008 – Konyári János
2009 – Dr.Lőrincz György
2010 – Légli Ottó
2011 – Vida Péter
2012 - Áts Károly
    
Az „ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON” cím hatályos szabályzata a itt található meg.

A MBA felkérő levele itt megtekinthető.

Keressen minket

Tel:+36 70 386 8265 | Email: info@magyarborakademia.hu